Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Seksueel misbruik. Begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking

MFA Schakelveld, Assen
270 Gehandicaptenzorg

Details evenement

20 januari 2015
09:00 uur
MFA Schakelveld, Assen
MEE Trainingen
r.gort@meedrenthe.nl
0592 303999
225,00

Op 20 januari a.s. organiseert MEE Drenthe het congres 'Seksueel misbruik', een congres over de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking die te maken hebben (gehad) met seksueel misbruik. 

Mensen met een verstandelijke beperking zijn kwetsbaarder voor seksueel misbruik dan mensen zonder beperking. Zij zijn vaak meer afhankelijk, onvoldoende weerbaar en hebben gebrek aan kennis. Uit onderzoeken blijkt dat meer dan 60% van alle mensen met een verstandelijke beperking is misbruikt. Een groot deel van het misbruik vindt plaats in hun eigen netwerk. Professionals in de zorg en onderwijs worden dan ook regelmatig geconfronteerd met seksueel misbruik.

Hoe signaleer je seksueel misbruik? Wat doe je bij vermoedens van seksueel misbruik? Welke impact heeft seksueel misbruik op het leven van verstandelijk gehandicapten en hun netwerk? Welke begeleiding hebben slachtoffers en daders nodig? Wat kun je doen om het te voorkomen?

Trainers Erik Bosch en Ellen Suykerbuyk verzorgen een interactief en praktisch programma. Zij werken als schrijver, trainer en adviseur in de zorgsector in Nederland, Europa en op de Antillen.

Het congres is voor professionals in de zorg en het onderwijs.

Meer informatie kunt u vast lezen op http://www.meetrainingen.nl