Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Protocollaire behandelingen bij kinderen en adolescenten met psychische klachten'

Aristo, Amsterdam
157 Jeugdzorg, GGZ

Details evenement

03 juli 2014
10:00 uur
Aristo, Amsterdam
Cure & Care Development
curecare@curecare.nl
026-3684411
315,00

Introductie
Voor ons taalgebied zijn momenteel al een 100-tal protocollen als ‘waarschijnlijk effectief’ of ‘werkzaam’ beoordeeld. Wat kunnen we hiermee? Behandelprotocollen maken het ons gemakkelijker om klinische bekwaamheid in de praktijk te brengen maar, terecht wordt er opgemerkt: er is behoefte aan supervisie en intervisie om er goed mee te kunnen werken.

Door het verschijnen van de boeken “Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten Deel I en II” zijn er nu 42 protocollen in de Nederlandse taal beschikbaar voor deskundigen die werken met kinderen en adolescenten.

Gezien de enthousiaste reacties stonden de auteurs erop de beide delen up to date te houden en werd er beslist voor DEEL I een herziening te maken, aangepast aan nieuwe ontwikkelingen waaronder de DSM 5, nieuwe werkbladen, maar ook met nieuwe vragenlijsten en effect-onderzoek. Twee nieuwe protocollen zijn nog toegevoegd.

Naar aanleiding van het verschijnen van dit herziene DEEL I willen we graag de aanwezigen laten proeven en kennismaken met een selectie van de protocollen via lezingen en workshops. Na twee succesvolle symposia kon een Nieuw Symposium niet uitblijven!

Het symposium bestaat uit een plenair gedeelte met inleidingen en biedt in het middaggedeelte via diverse workshops de aanwezigen de mogelijkheid kennis te maken met de protocollen.

Tijdens het symposium ontvangt u het gereviseerde boek “Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten Deel I” onder redactie van mw. prof. dr. C. Braet & mw. prof. dr. S.M. Bögels, gratis.