Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Zorgen met Vrijwilligers, aansluiting tussen formele zorg en vrijwillige inzet

Aristo Amsterdam, Amsterdam
185 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

05 juni 2014
09:45 uur
Aristo Amsterdam, Amsterdam
Leids Congres Bureau
345 euro. Op dit bedrag zijn verschillende kortingsregelingen van toepassing

Achtergrond
Door kleinere budgetten en een toenemende zorgvraag wordt er in de langdurige zorg steeds meer gerekend op de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers. Om de cliënt kwalitatief goede zorg te kunnen bieden en het zorgproces soepel te laten verlopen is een goede aansluiting tussen formele en informele zorg van groot belang. 


Maar op welke manier heeft vrijwilligerswerk de meeste waarde voor vrijwilligers, de organisatie en de cliënt? Hoe pakt u de werving van goede vrijwilligers aan en houdt u ze daarna betrokken bij uw organisatie? Bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vrijwilligerszorg en het welzijn van de vrijwilligers? Op deze studiedag geven deskundige sprekers hun visie op hoe formele en vrijwilligerszorg elkaar kunnen versterken. Ook worden er inspirerende praktijkvoorbeelden gepresenteerd en biedt het programma ruimte om uw vragen over dit thema te kunnen stellen aan deskundige sprekers.

Doelgroep
Beleidsmakers, managers, teamleiders, coördinatoren vrijwilligerswerk en personeelsfunctionarissen werkzaam bij zorgaanbieders, overheden, zorgverzekeraars en adviesbureaus. Overige geïnteresseerden zijn uiteraard ook van harte welkom.