Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Verdiepingstraining Filosoferen met Kinderen en Jongeren

t/m 07-06-2014 - Woerden, Woerden
163 Welzijnswerk, Jeugdzorg

Details evenement

24 mei - 07 juni 2014
10:00 uur
Woerden, Woerden
Wereldwijs
06-41017327
290 euro excl. BTW

Heb je al kennis gemaakt met filosoferen met kinderen, maar ben je op zoek naar  concrete manieren om ermee aan de slag te gaan in de praktijk? Of weet je eigenlijk wel hoe je dat kunt doen, maar wil je weten hoe je meer diepgang kunt creëren? Probeer je het zelf al weleens uit, maar wil je ideeën, ervaringen en tips van anderen horen?

In deze verdiepingstraining versterk je jouw vaardigheden om een filosofisch gesprek te begeleiden. Je leert sterke argumenten te onderscheiden van drogredenen. Je creëert diepgang in een filosofisch gesprek. Ook krijg je didactische tips aan de hand van realistische voorbeelden uit het onderwijs. Tenslotte bedenk je zelf passende werkvormen bij een filosofisch thema. We werken vanuit een viertal bekende filosofische vraagstukken. De socratische, verwonderende houding staat centraal.
De training bestaat voor een groot deel uit zelf filosoferen, zelf begeleiden en elkaar feedback geven. Na deze training start je met vertrouwen een filosofisch gesprek met kinderen of jongeren.