Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Inspiratiedag Who Cares 2

bkkc | spoorlaan 21 i-k, Tilburg
221 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

27 mei 2014
10:00 uur
bkkc | spoorlaan 21 i-k, Tilburg
bkkc
info@bkkc.nl
013 750 8400
34,99
Healing Environment, de helende kracht van je omgeving, draagt bij aan het fysiek, mentaal en sociaal welbevinden van de gebruikers van een gebouw. In het verlengde van de expositie PLAFOND, organiseren we op 27 mei 2014 de inspiratiedag who cares 2, over kunst en zorg. We tonen hoe kunstenaars kunnen bijdragen aan een sterkere toekomst van de zorg. Dat kan fysiek zijn maar ook sociaal.

Kennis en inspiratie voor iedereen die aandacht en kwaliteit van de zorg hoog in het vaandel heeft staan.

programma

10.00-10.30 inloop

10.30-10.40 welkom door Atty Bax


10.40-11.30 Healing Environment: van theorie naar praktijk, door Petra van der Schaaf (Oazis, Onderzoek & Advies)
De presentatie gaat in op de effecten van de fysieke (zorg-)omgeving in termen van welzijn, herstel en gedrag. Ook wel aangeduid met Healing Environment. Wat zegt de literatuur hierover en hoe kunnen deze inzichten worden ingezet bij het ontwerp en de inrichting van zorggebouwen. Met voorbeelden uit de praktijk wordt duidelijk hoe het gebouw het verschil kan maken, voor patiënten, hun naasten en personeel, alsook de bedrijfsvoering van een organisatie gunstig kan beïnvloeden.  

 - pauze - 
 
11.50-12.40 Stichting De Cultuurkantine over het project Kunstkameraden
Stichting De Cultuurkantine maakt kunst op een betekenisvolle en laagdrempelige manier toegankelijk voor kinderen voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Het project ‘Het Dossier’/Kunstkameraden geeft jeugdzorgkinderen de kans om samen met een professionele kunstenaar kunst te maken. Hiermee doorbreekt De Cultuurkantine geijkte kaders en creëert op deze wijze verrassende sociale verbanden die nieuwe perspectieven bieden. Niet alleen voor de deelnemende kinderen maar ook voor Jeugdzorg en de kunstenaars. De Cultuurkantine helpt zo de sociale leefomgeving van kinderen die het ‘moeilijk’ hebben op een persoonlijke en positieve manier mede in te richten.
12.40-12.55 Celliste Jacqueline Hamelink over haar Bach Therapie!

- lunch - 
 
14.00-14.50 Kunst: mij een zorg!
Anne Pillen (multimedia kunstenaar) vertelt over haar werk in de zorg. In januari 2014 voerde ze in opdracht van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop een onderzoek uit naar de ideale wachtkamer. De resultaten hiervan zijn gebundeld in een publicatie en vormen het uitgangspunt voor de komende renovatie.

- pauze -
15.00-15.50 Groot Letterfestival
Vijf zorginstellingen in Eindhoven veranderen op 13 april 2014 voor één dag in literaire podia. Het festival presenteert zowel gevestigde schrijvers en dichters als jong talent. Ook staan er muziek, beeldende kunst en workshops op het programma. Het evenement is voor iedereen toegankelijk.

Het Groot Letterfestival is een coproductie van de Eindhovense woonzorgorganisatie Vitalis, WoonZorg Groep afdeling Kunst en Cultuur en de Literaire Salon. Maaike Mul (coördinator kunst en cultuur Vitalis WoonZorg Groep) en Noortje Kessels (eigenaar Literaire Salon) vertellen over de opzet, de organisatie en het resultaat van het festival. 
15.50-16.00 afsluiting
16.00-17.00 borrel

Van 13.00 tot 15.00 uur is ook het mogelijk een korte rugmassage te ondergaan door kunstenaar Christiaan Hendriks.