Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Dag van de Stadslandbouw

DeFabrique, Utrecht
166 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Jeugdzorg, GGZ

Details evenement

15 mei 2014
09:15 uur
DeFabrique, Utrecht
B2B Productions
€ 150,-

Dag van de Stadslandbouw 2014

Na twee eerdere edities in Almere (2012) en Rotterdam (2013), is de Dag van de Stadslandbouw uitgegroeid tot het toonaangevende vakevenement op het gebied van stadslandbouw en stadsgerichte landbouw in Nederland. Dit Nationale Platform gaat in op de vraag hoe stadslandbouw kan inspelen op de behoeften van ondernemers, de stad en haar bewoners. Staatssecretaris Sharon Dijksma zal tijdens het congres haar visie geven op de toekomst van stadslandbouw in Nederland. Gezondheid is één van de hoofdthema’s dit jaar, wat o.a. naar voren komt in een reeks praktijk- en inspiratiesessies over thema’s als:

  • Stadslandbouw als middel bij preventie (met o.a. VU hoogleraar Jaap Seidell)
  • Wat zijn de gezondheid- en welzijnseffecten van buurtmoestuinen?
  • Sociale effecten van stadslandbouw projecten
  • Public food procurement
  • Urban food strategies: getting food on the urban agenda

 

Bestuurdersconferentie

Voor bestuurders van gemeenten en provincies en de sectoren zorg, food, agri en stedelijke ontwikkeling, vindt er in de ochtend weer een speciale bestuurdersconferentie plaats. Bestuurders gaan hier dieper in op de vervolgstappen die nodig zijn om stadslandbouw tot meerwaarde te laten zijn voor Nederlandse steden.