Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Cursus Introductie in de Gerontologie

t/m 20-06-2014 - Vrije Universiteit , Amsterdam
175 Ouderenzorg, WMO

Details evenement

09 mei - 20 juni 2014
13:30 uur
Vrije Universiteit , Amsterdam
VU Academy of Social Sciences
vass.fsw@vu.nl
020 598 7497
€ 1850,00

We krijgen een samenleving waarin de zelfverantwoordelijke burger op eigen kracht participeert. Dat wordt ook verwacht van de ouderen. Maar wat betekent dat voor zowel de oudere zelf als voor het netwerk van de oudere? En wat betekent 'ouder worden'? Met welke complexe situaties krijgen de bestuurs-,organisatie- en zorgprofessionals temaken?

Vanuit de onderzoeksgroep 'Sociale Context van het Ouder Worden' van de VUAmsterdam hebben wij een postacademische module ontwikkeld, Introductie in de Gerontologie.

In deze module wordt u ingewijd in de sociologische theorieën over het ouder worden. Macro sociologische theorieën richten zich op het politiek/economische niveau van de samenleving, en verklaren individueel gedrag op basis van socialestructuren. Theorieën op het microniveau van de samenleving proberen te verklaren hoe de mens zich aanpast aan de veranderende balans tussen groei en verlies van functies, rollen en sociale relaties met het ouder worden. Een mix van nieuwe theoretische inzichten, toegepast op uw eigen casuïstiek, en intervisie en discussie.

VOOR U!

Deze cursus is bedoeld voor professionals met academisch werk- en denkniveau die werkzaam zijn in de lokale en nationale overheid, die mede vorm en inhoud geven aan ouderenbeleid. U hebt behoefte aan meer kennis over sociale ontwikkelingen op macro, meso en micro niveau en de gevolgen daarvan voor de vergrijzende samenleving en het ouder wordende individu en u wilt empirische en theoretische kennis toepassen in uw beleid om actieve participatie van ouderen in de samenleving te stimuleren.

INFO

Start: vrijdag 9 mei 2014.

Zes intensieve vrijdagmiddagen van 13.30 - 18.30 uur.