Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Training Ondernemen in werk en dagbesteding

t/m 23-09-2014 - De Twee Marken, Maarn
234 Gehandicaptenzorg

Details evenement

08 april - 23 september 2014
09:30 uur
De Twee Marken, Maarn
Cerein
info@cerein.nl
0343 44 32 99
1025

Ondernemen in werk en dagbesteding is een training voor mensen die werken in de dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. De training bestaat uit twee modulen welke ook los van elkaar gevolgd kunnen worden.

Bedrijfsvoering is passie… met een gezonde dosis zakelijkheid! Het is jammer als cadeauwinkels, horecagelegenheden, kunstateliers en andere werkplaatsen uit het straatbeeld verdwijnen. En dat gevaar is er, omdat de druk op een gezonde exploitatie groter wordt. Zijn begeleiders zich hiervan voldoende bewust en weten zij wat in deze tijd nodig is om een bedrijf te voeren? In twee modules krijg je alle randvoorwaarden en tools om te komen tot professioneel en creatief ondernemen. De volgende thema’s komen aan bod: van passie tot talentontwikkeling, inspelen op de vraag van de klantenkring en een financieel gezonde bedrijfsvoering. Maak jezelf minder kwetsbaar in deze financieel moeilijke tijden.

Module 1. Creativiteit en talentontwikkeling (8 april en 22 april)
Dag 1: Bedrijfsvisie op en instrumenten voor talentontwikkeling
Kennis van de organisatie en de doelgroep; methodisch aannamebeleid; talent- en competentieontwikkeling; educatie en het groeimodel; bedrijfsvisie, doelen en acties; belangen van deelnemers, professionals, vrijwilligers en klanten.
Dag 2: Creatief blijven, hoe doe je dat?
Creatieve processen begeleiden met dialoog als inspiratiebron; succesfactoren herkennen, trendwatching en productontwikkeling; creatief denken (E. de Bono) en handelen binnen projecten en samenwerking.

Module 2. Kostendekkend ondernemen (20 mei, 17 juni en 23 september)
Dag 1: Bedrijfsvoering en marketing
Kosten-batenanalyse; financiële gezondheid; Unique Selling Points; public relations, marketing en fondsenwerving.
Dag 2: Business model canvas
Het Business Model Canvas als eenvoudige en krachtige tool met negen bouwstenen voor het creëren van meerwaarde voor jouw winkel/dagbestedingscentrum/atelier/werkplek.
Dag 3: Ondernemerskwaliteiten.
Netwerken, samenwerking met partners op projectbasis, pitchen, onderhandelen, ondernemersplan van aanpak.
Plus: E-coaching
Deze module heeft als resultaat dat je een ondernemersplan hebt dat SMART is. Daarom is E-coaching als essentieel onderdeel met duidelijke meerwaarde ingebouwd. Aan de hand van uit te werken opdrachten geeft de trainer individuele feedback en neemt je zo mee in een ontwikkelroute die aantoonbaar resultaat geeft. Dit is als “vierde” dag opgenomen, maar vindt digitaal plaats vanuit je werk- of thuissituatie.

Meer informatie en aanmelden: http://www.cerein.nl/cursussen/