Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Oasis Game Training Haarlem

t/m 17-04-2014 - Leidsebuurt Haarlem, Haarlem
186 Welzijnswerk, WMO

Details evenement

04 - 17 april 2014
10:00 uur
Leidsebuurt Haarlem, Haarlem
Elos Nederland
06-16064799
€400

Oasis Game Training voor Professionals

Wil je op een nieuwe manier aan wijk/ dorpsontwikkeling werken? Wil je ruimte creëren voor eigen kracht? Wil je ervaren wat de kracht is van doen in plaats van praten en dit door middel van verschillende nieuwe werkvormen ervaren en leren toepassen?

Doe dan mee met de Oasis Game Training op 4-6, 11-13 en 17 april in de Leidse buurt in Haarlem. Elos Nederland en Haarlem Effect spelen deze Game niet alleen met de buurt, maar trainen tegelijkertijd ook professionals in de Oasis Game methodiek.

Omschrijving

De Oasis Game is een unieke manier om samen met bewoners, professionals en vrijwilligers aan de slag te gaan in een wijk. Deze werkwijze komt uit Brazilië en wordt in Nederland vooral ingezet voor het verhogen van bewonersbetrokkenheid, participatie, bottom-up wijkontwikkeling en het op een speelse manier in gang brengen van de eigen kracht.

In deze Oasis Game Training wordt extra tijd gemaakt voor de inhoudelijke verdieping, reflectie en jouw persoonlijke ontwikkeling met betrekking tot het zelfstandig uitvoeren van een Oasis Game, zodat je er na afloop direct in je eigen stad/dorp/wijk mee aan de slag te kan.

Doelgroep

Voor professionals, sociaal ondernemers, buurtgroepen en anderen die te maken hebben met wijkgericht werken, het organiseren van burgerparticipatie, de transities in de praktijk en het werken volgens Welzijn Nieuwe Stijl.

Data

Het programma vindt plaats in twee weken tijd en wordt verdeeld over twee weekenden (vrijdag t/m zondag)  4-6 april en 11-13 april en één doordeweekse avond, 17 april.

Inhoud

De training omvat een 7 daags trainingsprogramma begeleid door twee ervaren facilitatoren en trainers.

Tijdens de training ervaar en leer je als deelnemer:

-          Het ruimte creëren voor eigen kracht, leren faciliteren
-          De kracht van directe co-creatie met bewoners en stakeholders

-          Het opbouwen van nieuwe coalities

-          Nieuwe manieren van community building dmv van spel en interactiviteit

Daarnaast mogelijk op aanvraag: coaching om je eigen game te realiseren.

Zie flyer voor meer informatie.