Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Cultuursensitieve hulpverlening aan migranten met een LVB

Aristo, Amsterdam
179 Welzijnswerk, Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg

Details evenement

17 april 2014
10:00 uur
Aristo, Amsterdam
Leids Congres Bureau
071-5148203
330,00 (excl. BTW), diverse kortingsmogelijkheden

Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben speciale zorg nodig. Bij migranten met een LVB spelen soms naast de aan de beperking gerelateerde factoren, aspecten die voor een extra achterstand kunnen zorgen zoals geen tot weinig kennis van de Nederlandse taal en cultuur en een cultureel taboe op verstandelijke beperkingen. Hierdoor kan de persoon met de beperking in zijn/haar ontwikkeling worden belemmerd en daarnaast is er een risico op onnodig zware druk op het gezin.

Tijdens dit symposium krijgt u onder meer antwoord op de volgende vragen: hoe wordt een beperking ‘beleefd’ in andere culturen? Hoe krijg je de hulpvraag van migranten met een LVB goed in kaart? Wat is cultuursensitief hulpverlenen en hoe doe je dat?
We gaan in op effectief communiceren, het inzetten van gezagsdragers en het versterken van het netwerk. Aan de hand van twee inspirerende praktijkvoorbeelden ziet u hoe deze doelgroep in haar kracht kan worden gezet.