Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Sociaal Werk Conferentie met internationale sprekers en landen-workshops

NHL Hogeschool, Leeuwarden
329 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

20 maart 2014
09:15 uur
NHL Hogeschool, Leeuwarden
NHL Hogeschool
w.blok@nhl.nl
058 2511311
Gratis. Wel van tevoren inschrijven

Voor docenten, onderzoekers, sociaal werkers en master studenten in Nederland en België organiseert de NHL Hogeschool in Leeuwarden op donderdag 20 maart a.s. voor het derde achtereenvolgende jaar een Studie- en werkconferentie over Internationaal (opleiden voor) Sociaal Werk. Deelname is gratis. Leeuwarden is goed bereikbaar per auto en trein en fungeert in 2018 als culturele hoofdstad van Europa.

Bedoeling en thema
Met deze jaarlijkse conferenties wil de afdeling welzijnsopleidingen van NHL Hogeschool bijdragen aan het internationale karakter van sociaal werk in onderwijs en praktijk. Het thema is dit keer: Global Similarities and National Differences in Social Work and the Impact on Education.

Sprekers
Evenals voorgaande jaren, zullen vooraanstaande buitenlandse collega’s uit ons werkveld het woord voeren en workshops leiden.                                    Dit keer zijn dat:

· Professor Stephen Webb (Glasgow Caledonian University, Scotland. Former professor at the University of Newcastle, Australia)

· Professor Lesley Cooper (founder of social work studies at Wollongong University, Australia. Former vice president of the Wilfrid Laurier University in Ontario, Canada)

. Professor Ruedi von Fischer (Fachhochschule St. Gallen, Switzerland)

· dr. Mark Garavan (GMIT, Ierland)

. dr. Kazimiera Król (State School of Higher Professional Education in  Konin, Poland)

· Mr. Torben Bo Hansen (director of Danish Resources, Copenhagen, Denmark)

Drs. Willem Blok (NHL Hogeschool, Leeuwarden) zal de conferentie inleiden en voorzitten.

Kijk voor meer informatie over deze collega’s op Internet met behulp van Google of een andere zoekmachine.

Workshops
In twee ronden van elk vijf workshops zal verdieping van het thema plaatsvinden, toegespitst op de diverse landen (Australië, Denemarken, Ierland, Polen en Zwitserland). Om de vergelijking met het sociaal werk in eigen land te bevorderen en om verschillen en overeenkomsten boven tafel te krijgen, zal een gestructureerde opzet worden gevolgd en wordt een actieve inbreng van de deelnemers verwacht.

Doelgroepen                                                                                                   De conferentie is bedoeld voor sociaal werkers, docenten en onderzoekers  uit Nederland en België die bij het opleiden en bijscholen voor sociaal werk betrokken zijn, alsmede voor master-studenten en een beperkt aantal bachelor studenten. Daarnaast zijn ook collega’s uit andere landen welkom. De voertaal tijdens de conferentie is Engels. Via een online videoverbinding wordt ook elders in de wereld aan de conferentie deelgenomen.

Forumdiscussie
In een uitgebreide, afsluitende forumdiscussie gaan de sprekers / workshopleiders met de deelnemers en met elkaar in gesprek over de bevindingen van de conferentie en over een mogelijk vervolg.

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor de lunch, koffie en thee en een borrel en snacks na afloop wordt gezorgd.

Aanmelden
Meldt u aan op www.nhl.nl/socialworkconference  Hier vindt u ook meer informatie over de workshops en het programma. Heeft u vragen? Mail dan naar w.blok@nhl.nl