Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Lokale Kracht: the next step

1931 - Congrescentrum Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
133 Welzijnswerk, Ouderenzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

19 maart 2014
09:15 uur
1931 - Congrescentrum Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg
kcwz@nestas.nl
036-5307700
245

Naar een duurzame samenwerking tussen burgers, overheid en professionals

Op woensdag 19 maart vindt in 's-Hertogenbosch het congres 'Lokale Kracht: the next step' plaats over burgerinitiatieven in wonen, welzijn en zorg. Na twee succesvolle congressen met veel aandacht voor nieuwe initiatieven, uitwisselen van ervaringen en ideeën zetten we samen 'the next step'. Op dit congres staat de vraag centraal hoe we zorgen dat nieuwe initiatieven niet alleen starten, maar ook doorgaan. 

  • Hoe komen initiatieven uit de pioniersfase?
  • Hoe garandeer je het voortbestaan?
  • Welke rol gaan professionals en overheid spelen in dit proces?

Praktijk en verdieping
U maakt kennis met burgerinitiatieven uit het hele land: lopende projecten maar ook startende initiatieven. U hoort de ervaringen, kunt uw eigen kennis delen en krijgt de kans mee te denken. Wetenschappers en experts verdiepen in colleges uw inzicht in actuele vraagstukken rond Lokale Kracht.

Tijdens de hele dag heeft u gelegenheid om met actieve burgers in gesprek te gaan. U ontmoet gemeenten, woningcorporaties en welzijns- en zorgorganisaties die inspelen op het initiatief van burgers en hun eigen rol opnieuw uitvinden. 

Raak geïnspireerd en neem nieuwe inzichten mee voor Lokale Kracht in uw eigen omgeving!