Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Welzijnsdebat - Sociale Wijkteams: alle dilemma's op tafel

Media Plaza, Utrecht
249 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

09 december 2014
09:00 uur
Media Plaza, Utrecht
Zorg + Welzijn
v.a. 299 euro p.p. (excl. btw)

Met de ontwikkeling van brede, multidisciplinaire wijkteams is er een nieuwe werksituatie in de wereld van Zorg en Welzijn ontstaan. Professionals die voorheen weinig met elkaar te maken hadden, werken nu intensief samen in wijkteams. Professionals met allemaal een andere achtergrond en stuk voor stuk hun eigen beslisruimte.

Het Welzijndebat 2014
Beleidsmatig hebben de wijkteams de toekomst, maar tegelijkertijd zijn er belangrijke dilemma’s die met het in werking treden van de wijkteams zichtbaar worden. Hoe gaat u als manager om met deze dilemma’s en spanningsvelden?

Tijdens de 11e editie van het Welzijnsdebat beantwoorden wij samen met u deze vraag. Shirine Moerkerken en Mathieu Weggeman zetten de vraagstukken en hun eigen visie in inhoudelijke en interactieve lezingen uiteen.

Ga in op dilemma's als:
* Wat is de rol nog van managers en teamleiders; sturen, coachen of doorgeefluik?

* Wat is de relatie met de organisatie waar de professional oorspronkelijk voor werkte nu er in wijkteams wordt gewerkt?

* Wie is er eindverantwoordelijk voor de activiteiten van wijkteams; de gemeente, de moederorganisatie of de manager van het wijkteam?

* Hoe gaat dit in de dagelijkse praktijk?

De gehele dag is er ruimte om te reageren op wat u heeft gehoord, het stellen van vragen en bespreken van uw dilemma's. De microfoon staat open!