Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Loyaalleven: Zinvolle verhoudingen in werk en leven

TU, Eindhoven
214 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

21 november 2014
09:15 uur
TU, Eindhoven
Leren over Leven en Gotogdb
0611498416
€295,--

Loyaalleven: Loyaliteit: intergenerationele kracht en sleutel van zinvolle verhoudingen in werk en leven.
1e Internationaal Contextueel Congres

De Amerikaanse Barbara Krasner, medegrondlegger van het contextuele gedachtengoed, komt naar Nederland om te spreken over loyaliteit als kernbegrip in leven en werken. Andere bijdragen tijdens het congres aan de Technische Universiteit Eindhoven worden verzorgd door experts in contextueel denken en werken: de Amerikaanse therapeut/auteur Peter Goldenthal, bedrijfsspecialisten Hans Groeneboer en Veresca van den Berge en bevlogen ‘trend teller’ Ruud Veltenaar.

In het contextuele gedachtengoed gaat het om rechtvaardige verhoudingen. De balans tussen geven en ontvangen - binnen relaties en tussen generaties, gezinnen, bedrijven, zelfs tussen landen -  is afhankelijk van een betrouwbare dialoog. In de dagelijkse praktijk wordt die dialoog en balans echter geregeld verstoord. De conflicten die daar het gevolg van zijn, staan een goede vervulling van leven en werken danig in de weg. Hoe zitten deze processen precies in elkaar? Hoe weerbarstig is de praktijk? Hoe past het contextuele gedachtengoed in een tijd van hyperindividualisering, marktwerking en kortetermijndenken?

Krasner en Goldenthal gaan op 21 november op deze thema’s in en zullen ook ‘live’ gesprekssessies houden. Zo kan het publiek direct zien hoe de contextuele aanpak in de praktijk werkt. Groeneboer en van de Berge zetten uiteen hoe de contextuele benadering binnen bedrijven werkt. Veltenaar sluit visionair af en stelt als vrije geest de vraag hoe wij in relaties en zelfs als land betere verstandhoudingen kunnen bewerkstelligen. De dag voorafgaand aan deze voordrachten vinden twee besloten master classes plaats, verzorgd door Krasner en Goldenthal.

Het congres Loyaal Leven richt zich op iedereen die op een professionele manier met mensen werkt in individueel, groeps- of teamverband. In jeugd- en zorginstellingen, onderwijs, overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Het congres is geaccrediteerd en erkent door de VCW, de BAMw en de NVRG.

Voor verdere informatie gaat u naar: www.loyaalleven.nl (en ontdek het filmpje van de vermaarde Hongaarse psychiater prof. Ivan Boszormenyi-Nagy).