Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Congres '25 jaar Rechten van het (zieke) Kind'

Theater De Flint, Amersfoort
137 Jeugdzorg

Details evenement

20 november 2014
09:30 uur
Theater De Flint, Amersfoort
85,00

Achtergrond

Op 20 november 2014 is het 25 jaar geleden dat het verdrag inzake de rechten van het kind werd ondertekend. Sindsdien is er wereldwijd veel ten goede veranderd, maar ook in het welvarende Nederland kunnen zaken nog beter. Met name rond de rechten van zieke kinderen is er nog veel te winnen!

Congres

Zieke kinderen hebben recht op een eigen positie en behandeling, thuis en in het ziekenhuis. Van ongeboren kind tot opstandige puber, hun (sociale) ontwikkeling gaat altijd door. Daar moeten we met elkaar de mogelijkheden en voorwaarden voor scheppen. Dat betekent specifieke expertise, specifieke financiering en zeer flexibele regelgeving.

Om de urgentie daarvan duidelijk te maken en om concrete voorstellen te kunnen doen organiseren: V&VN Kinderverpleegkunde, V&VN VOG, Stichting PAL, Kind & Ziekenhuis en KinderThuisZorg het congres ’25 jaar Rechten van het (zieke) Kind’ op donderdag 20 november 2014.

Doelgroep

Het congres is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor zieke kinderen zoals: ouders, gespecialiseerde verpleegkundigen, huisartsen, kinderartsen, maatschappelijk werkers, docenten en andere begeleiders.