Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Conferentie 'Recht op Roots' over afstammingsvragen

De Nieuwe Liefde, te Amsterdam
205 Welzijnswerk

Details evenement

20 november 2014
10:00 uur
De Nieuwe Liefde, te Amsterdam
Stichting Fiom
info@fiom.nl
088 126 49 00
180 euro, tot 1 oktober 160 euro.

Vragen over afstamming zijn actueel. Ze spelen een rol bij adoptie, moderne voortplantingstechnieken (donorkinderen, embryodonatie, draagmoederschap), zoekacties naar familie en bij dossiervorming en -inzage. Snelle ontwikkelingen zorgen voor nieuwe dilemma’s op verschillende terreinen: wetenschap, politiek, wetgeving, ethiek en rechtspraak.

Inspirerende sprekers, ervaringsverhalen, discussies en deelsessies belichten het thema vanuit verschillende invalshoeken. Wil je weten welke afstammingsvragen er leven en wat dit voor je werk betekent? Je bent van harte welkom!

Vragen die aan de orde komen
Wat wordt bedoeld met afstammingsinformatie?
Waarom is de toegang tot afstammingsinformatie zo belangrijk?
Wat zegt het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind hierover?
Waar begin je de zoektocht naar ontbrekende informatie?
Hoe hebben afstammingsvragen impact op mijn cliënten of op mijzelf? Hoe besteed ik hier aandacht aan?

De conferentie richt zich op professionals werkzaam in de (jeugd)hulpverlening, voortplantingsgeneeskunde, adoptiewerkveld, klinische embryologie, welzijn, overheidsdiensten, rechtspraak, kennisinstituten, politiek, archiefbeheer, ethiek, onderzoek en belangenverenigingen van persoonlijk betrokkenen.