Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Alle Taal Centraal

Hotel Eindhoven, Aalsterweg 322, Eindhoven
181 Welzijnswerk, Jeugdzorg

Details evenement

13 november 2014
09:00 uur
Hotel Eindhoven, Aalsterweg 322, Eindhoven
Koninklijke Kentalis en de Taalbrug Eindhoven
€190

Op 13 november 2014 organiseren Koninklijke Kentalis en de Taalbrug Eindhoven het symposium ‘Alle Taal Centraal’ over passend onderwijs en behandeling voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Tijdens het symposium geven deskundigen uit de zorg en het onderwijs lezingen en workshops over actuele ontwikkelingen op het gebied van TOS; van vroegtijdige herkenning tot effectieve behandelmethoden en passend onderwijs. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: www.alletaalcentraal.nl.

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis
Kinderen met TOS hebben moeite met het verwerken van informatie en in het bijzonder met het leren van taal. Als de ontwikkeling van de taal niet goed verloopt, kan dit grote gevolgen hebben voor de verdere sociaal- emotionele ontwikkeling van het kind, de schoolloopbaan en carrière.

Symposium voor zorg en onderwijs
Bezoekers van het symposium ‘Alle Taal Centraal’ stellen hun eigen programma samen. Daarbij kunnen zij een keuze maken uit een groot aantal (wetenschappelijke) lezingen en praktijkgerichte workshops. Het symposium richt zich op professionals en studenten binnen de zorg en het onderwijs; docenten, intern begeleiders, logopedisten, behandelcoördinatoren, taaldeskundigen, zorgcoördinatoren, gedragsdeskundigen en beleidsmedewerkers van samenwerkingsverbanden.

Meer informatie en aanmelden 

www.alletaalcentraal.nl