Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Werken aan Financieel Gezond Gedrag

Regardz De Eenhoorn, Amersfoort
130 Welzijnswerk, WMO

Details evenement

25 september 2013
09:00 uur
Regardz De Eenhoorn, Amersfoort
Studiecentrum Kerckebosch
€475,00 excl btw per persoon.

Structureel oplossen en voorkomen van schulden 
De druk op de schuldhulpverlening stijgt nog steeds. Steeds meer mensen raken in financiële problemen. Voor het structureel oplossen en voorkomen van schulden wordt het aanleren van financieel gezond gedrag steeds belangrijker. 

Coachen naar financieel gezond gedrag
De inzet van (budget)coaching kan de effectiviteit van financiële hulpverlening vergroten en recidive verminderen. Het draagt er aan bij om het gebruik van budgetbeheer en beschermingsbewind tot een minimum te beperken en voorkomt dat schuldenaren recidiveren.

Verdieping in workshops
In de middag kunt u twee workshops bijwonen, waarin verdieping plaatsvindt op de techniek van het coachen (motiveren, oplossingsgericht coachen, creatief coachen) uw eigen functioneren als coach, de inzet van social media bij gedragsverandering of deurwaarderscommunicatie.

De kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het realiseren van gedragsverandering bij schuldenaren, staan centraal tijdens deze praktijkdag