Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

GGZ-VS Jubileum Congres "Verantwoord Behandelen"

Beatrix Theater, Utrecht
214 GGZ

Details evenement

05 juni 2013
09:00 uur
Beatrix Theater, Utrecht
GGZ-VS / Oud Consultancy
congres2013@ggzvs.nl
0204090368
€ 275,-

De Stichting Opleidingsinstelling GGZ-VS is opgericht op 11 december 1997. In 2013 bestaat de opleiding tot GGZ Verpleegkundig Specialist dan ook 15 jaar. In het kader van dit 3e lustrum wordt een jubileumcongres georganiseerd, dat in het teken staat van “verantwoord behandelen”. De rol van behandelverantwoordelijke en de daarbij behorende competenties om de kwaliteit van de patiëntenzorg te waarborgen en te verbeteren en het zorgaanbod verder te ontwikkelen, staan tijdens dit jubileumcongres centraal.

Verschillende sprekers zullen ons informeren over ‘the state of the art’ van het verpleegkundig specialisme in Nederland en daarbuiten. Zo zal uitgebreid worden stilgestaan bij de internationale ontwikkelingen rond het verpleegkundig specialisme, de gehanteerde titels en daarbij behorende beroepsinhouden. Tevens worden verschillende hedendaagse Nederlandse beroepspraktijken uitgelicht. En de verantwoordelijkheid van de verpleegkundig specialist voor de geleverde kwaliteit van zorg in veranderende multidisciplinaire samenwerkingsrelaties wordt nader onderzocht. Wetenschappers gaan met elkaar in gesprek over nieuwe inzichten rond verantwoord behandelen. Partijen die vanuit de zijlijn de zorg vanuit wet- en regelgeving aansturen en moduleren gaan met de zaal in gesprek over de wensen, mogelijkheden en onmogelijkheden voor de verpleegkundig specialist nu en in de toekomst.

De dag wordt voorgezeten en begeleid door drs. Sabine Uitslag, verpleegkundige en voormalig lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA.