Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Seminar Zorg

Mennorode conferentiecentrum, Apeldoornseweg 185, Elspeet
210 Ouderenzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg

Details evenement

15 mei 2013
09:30 uur
Mennorode conferentiecentrum, Apeldoornseweg 185, Elspeet
Reliëf & Mennorode
info@mennorode.nl
0577 498 111
gratis

Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders en Mennorode conferentiecentrum, organiseren ook in 2013 het gratis seminar voor zorgverleners, in het kader van de dag van de verpleging. Het seminar wordt dit jaar twee keer gegeven op woensdag 15 mei van 9.30 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.00 uur, bij Mennorode in Elspeet. Het thema is 'Ruimte om te zorgen, minder regels meer regie'.

Minder regels meer regie
Medewerkers in de zorg zetten zich met inspiratie en bezieling in voor patiënten en cliënten. De grote mate van toezicht en controle is soms frustrerend. Hoe behouden zorgverleners ruimte om te werken vanuit inspiratie met aandacht voor de ander? De sprekers van het seminar zullen zorgverleners inspireren en handvatten aanreiken om ruimte te blijven organiseren in de dagelijkse praktijk van zorg en hulpverlening.

Sprekers
Sociaal cultureel filosoof Ad Verbrugge zal uitleggen hoe de zorg momenteel in de samenleving is georganiseerd en hoe het komt dat er veel kwaliteits- en beheerssystemen in de zorg zijn geïmplementeerd. Desiree Bierlaagh, projectleider en coach in de zorg, zal medewerkers handreikingen doen om het eigen morele kompas te blijven gebruiken. Irene Hadjidakis is verpleegkundige en leidinggevende in de zorg. Zij zal spreken over het thema 'Neem ruimte voor de kracht van je beroep’.

Opgave
Per bijeenkomst zijn 300 plaatsen beschikbaar. Opgave is van belang en kan via www.mennorode.nl (button ‘Reserveren’ op homepage). Datum: 15 mei 2013, 9.30 – 12.30 en 13.00-16.00 uur (identiek programma).

Voor meer details, kijk op www.mennorode.nl.