Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

V/M debat: kijk jij al door een roze bril?

MOVISIE, Catharijnesingel 47, Utrecht
210 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg

Details evenement

19 april 2013
15:00 uur
MOVISIE, Catharijnesingel 47, Utrecht
V/M Debat
j.martens@movisie.nl
€10

Het V/M debat is een platform voor en door hulpverleners over emancipatie en diversiteit. Het doel van het V/M debat is elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en actuele discussies te entameren op het gebied van hulpverlening, emancipatie  en diversiteit. Het V/M debat van 19 april heeft het thema ‘Empowerment van LHBT’s in een kwetsbare positie.

Kijk jij al door een roze bril?
Tijdens deze bijeenkomst wordt het roze handboekje voor hulpverleners Kijk jij al door een roze bril? gepresenteerd. In dit handboekje worden hulpverleners uitgedaagd om een ‘roze bril’ op te zetten. Met een roze bril kun je namelijk zien dat veel lesbische en bi vrouwen, homo en bi mannen en transgender personen zich onzichtbaar maken uit angst of om problemen te voorkomen. Wanneer deze groep zich op hun gemak voelt om open te zijn over hun seksuele voorkeur of genderidentiteit, kunnen hulpverleners een faciliteren en ondersteunende rol spelen in hun empowerment.

Programma
Voorzitter van V/M debat en pionier op het gebied van lesbische hulpverlening, Marlies Groeneveld, leidt de middag in. Auteur van het boekje en onderzoeker op het gebied van LHBT-emancipatiebeleid Hanneke Felten legt tijdens deze bijeenkomst uit wat LHBT’s kwetsbaar én weerbaar maakt. Vervolgens gaat Josee Rothuizen, voorheen LHBT specifieke hulpverlener, adviseur en trainer samen met Anya Wiersma, budgetconsultent bij ‘Tussenvoorziening’ en voorzitter Gay Union Through Sports, met het publiek aan de slag met casuïstiek.

Praktische gegevens
Het V/M debat vindt vrijdag 19 april plaats van 15.00 tot 17.30 uur.
Kosten zijn €10 euro en voor studenten €5 euro.
Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus meld je snel aan via j.martens@movisie.nl.