Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Kleinschalig zorgen voor ouderen

Reehorst, Ede
320 Ouderenzorg

Details evenement

09 april 2013
09:00 uur
Reehorst, Ede
Reed Business Events
078-6253892
129 of 299

Veel zorgorganisaties gaan over op kleinschalige zorg. Kleinschalig zorgen lijkt dé oplossing door een meer persoongerichte benadering voor ouderen met dementie. In hoeverre is deze persoonsgerichte visie ook ‘geschikt’ in een kleinschalige woonvorm met bewoners met somatische zorgvragen of een handicap?

Ouderen met dementie in een kleinschalige woonvorm voelen zich meer op hun gemak en hebben meer omhanden. Ook de medewerkers zijn meer tevreden met hun werk en hebben minder vaak burn-out klachten dan collega’s uit grote verpleegtehuizen. Welke factoren leiden tot succesvol kleinschalig zorgen en is kleinschalig zorgen ook geschikt voor andere doelgroepen (bijvoorbeeld somatische en gehandicapte bewoners)?

We staan tijdens deze dag stil bij onderwerpen als:

  • Combineer het beste van traditionele verpleeghuizen met kleinschalig wonen 
    mr. I. (Ietje) de Rooij, directeur De Wever en Sience Practitioner Tilburg University
  • Is kleinschalig zorgen voor ouderen, geschikt voor iedereen?
    dr. A.G.C. (Angèle) Jonker, Stichting JonkersZorg
  • De macht der gewoonte 
    Gerke de Boer, Verpleegkundige en auteur van de boeken “U woont nu hier” (2008), “Zo doen we dat hier”(2010) en  Zwaargewond” (2012).
  • En vele inspirerende praktijkvoorbeelden zoals Zorgvisite van Hetti Willemse en Tineke van den Klinkenberg, Publicarea

Tijdens dit congres zullen diverse sprekers ingaan op actuele vraagstukken. Schrijf u vandaag nog in en verzeker u van een plek!

Meld u en uw verzorgende hier aan en verzeker uzelf van deelname!