Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Boekpresentatie: Schoon, heel en werkzaam?

Arminius, Rotterdam
160 Welzijnswerk

Details evenement

25 april 2013
20:00 uur
Arminius, Rotterdam
MOVISIE
030 789 2249
gratis

De Nederlandse achterstandswijken zijn de laatste jaren overspoeld met sociale projecten die de leefbaarheid moeten verbeteren. Van straatbarbecues tot burgerbesturen en van gedragscodeprojecten tot de inzet van straatcoaches. De Nederlandse overheid gaf er sinds 2008 miljoenen euro's aan uit. Maar werken ze ook?

Socioloog Vasco Lub confronteerde de aannames van de belangrijkste buurtaanpakken met wetenschappelijke inzichten. Het blijkt dat slechts een klein deel van de projecten gebaseerd is op aannnames die wetenschapelijk houdbaar zijn. Van het merendeel van de onderzochte beleidsinterventies is het twijfelachtig tot ongeloofwaardig dat zij hun gestelde doelen bereiken. 

Lub heeft zijn bevindingen opgeschreven in het boek 'Schoon, heel en werkzaam?' Hij zal een presentatie geven over de uitkomsten van zijn studie en dieper ingaan op de meerwaarde van wetenschappelijke inzichten bij de totstandkoming van grootstedelijk sociaal beleid. Hij gaat in debat met vertegenwoordigers van wetenschap, bestuur en praktijk.

Het boek is geschreven in opdracht van MOVISIE in het kader van het onderzoeksprogramma 'Inzicht in sociale interventies' dat gefinancieerd wordt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Toegang tot de boekpresentatie is gratis. Aanmelden via Jeske van der Waerden (j.vanderwaerden@movisie.nl of 030 789 2249)