Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Conferentie Iedereen Zelfredzaam

LUX , Nijmegen
199 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

17 april 2013
13:00 uur
LUX , Nijmegen
Cindy Cloïn en Piet-Hein Peeters
175 euro

De weg naar meer zelfredzaamheid - hoe kwetsbaar je ook bent - is definitief ingeslagen. Ook het nieuwe kabinet doet op het gebied van zorg en welzijn een groot beroep op de ‘eigen kracht’ van de samenleving. Door het hele land zijn projecten en initiatieven gestart, voorstanders en critici discussiëren driftig met elkaar over bijvoorbeeld de grenzen aan zelfredzaamheid.

De conferentie ‘Iedereen zelfredzaam’ geeft houvast in het lopende debat en de drukke dagelijkse praktijk. Op welke terreinen gaat het goed? Waar blijken risico’s? Hoe verloopt het samenspel tussen burgers, overheid en professionals? Ontstaat er grip op waar nu wel en niet zelfredzaamheid mogelijk is en gevraagd mag worden?

Op 17 april geven drie op dit onderwerp vooraanstaande en kritische deskundigen hun oordeel. Zij gaan met u in discussie over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Bezoekers scherpen deze middag hun ideeën over zelfredzaamheid, wisselen praktijken uit en bespreken lastige dilemma’s. U kunt zich hier aanmelden.

De gespreksleiding is in handen van de journalisten Piet-Hein PeetersCindy Cloïn en Will Tinnemans. Cloïn en Peeters zijn de auteurs van 'Onder het mom van zelfredzaamheid'. Will Tinnemans is de auteur van 'Voor jou tien anderen'.