Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Petje af voor de Burger

t/m 15-03-2013 - Apeldoorn
155 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Jeugdzorg, WMO

Details evenement

14 - 15 maart 2013
10:00 uur
Apeldoorn
LCGW
info@lcgw.nl
030-7115353
Leden: 395 euro, niet-leden: 795 euro

Zet je pet als professional af en sluit aan op de bewegingen van de burger! Co-creëren biedt veel kansen om sociaalkapitaal beter te benutten en tot nieuwe ongekende vormen van een duurzame sociaal leefgebied te komen. Met als meest baanbrekende voorbeeld uit IJsland, waarbij in co-creatie met de bevolking een nieuwe grondwet is gemaakt. En dichterbij zijn er ook interessante ontwikkelingen rondom nieuwe burgerbewegingen te vinden.

Conferentie over co-creëren

Om deze ontwikkelingen te verkennen, organiseert het LCGW de conferentie ‘Petje af voor de burger!’. Op 14 en 15 maart 2013 bespreken de nieuwe methodes van co-creëren. Jim Diers, hoogleraar aan de Universiteit van Washington en adviseur van James Cameron over new social governance and Big Society, verzorgt een inleiding. Verder presenteert Prof, dr. Gabriel van den Brink, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg  zijn visie op burgerschap en co-creëren. Hij biedt je een inspirerende lezing met nieuwe zienswijzen. En Prof. dr. ir. Jan Rotmans, hoogleraar transitiemanagement, vertelt hoe je sturing geeft aan de komende systeemveranderingen. Tijdens deze LCGW-conferentie hoor je nieuwe werkmethoden en maak je kennis met nieuwe verbindingsmogelijkheden. En je gaat zelf aan het werk in diverse workshops. Kortom, een conferentie met veel inspiratie voor gemeentelijke beleidsadviseurs, managers en bestuurders die actief zijn in het sociale domein.