Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Dag van de Zorgfinanciering

Hotel Houten, Houten
158 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

07 februari 2013
09:30 uur
Hotel Houten, Houten
Zorgvisie
0786253892
449 vroegboekprijs en 549 standaard

Marktwerking in de zorg, innovatie, preventie. Over de beste manier om de kosten in de gezondheidszorg te drukken is nog veel discussie. Maar één ding is zeker: de financiering van de Nederlandse gezondheidszorg moet op de schop!

Hoe kan bekostiging van de zorg geholpen worden door stimulering van ehealth toepassingen? Met welke risico’s moet er rekening gehouden worden bij het marktdenken in de zorg? Hoe zal zich de regisseursrol van de zorgverzekeraar ontwikkelen?

Onder dagvoorzitterschap van Rien Meijerink (voorzitter Raad voor de volksgezondheid) geven prominenten, zoals Ab Klink (voormalig minister van VWS, professor Vrije Universiteit Amsterdam & partner, Booz&Co) hun visie op de toekomst van de zorgfinanciering en antwoord op al uw vragen.

Tijdens het parallelle middagprogramma volgt u één track naar keuze verdeeld over twee rondes. U kunt kiezen uit de volgende tracks:

 • Track A - Innovatie in financiering van ketenzorg 
  In de eerstelijnszorg worden zorgverzekeraars actief betrokken bij zorgvernieuwing in de zorgketen. Hoor meer over de voorwaarden van verzekeraars en de ontwikkeling van een multidisciplinaire samenwerking in deze track.
 • Track B - DOT bekostiging
  Voor de ziekenhuiszorg had de invoering van DOT grote gevolgen.
  Er zijn dit jaar enkele verbeteringen doorgevoerd en de doorontwikkeling is nog steeds gaande. Hoor in deze track meer over de laatste ontwikkeling rond DOT.
 • Track C - Actieve zorgverkoop in de AWBZ
  De inkoop in bijvoorbeeld de ouderenzorg is een strategisch spel tussen aanbieder, verzekeraar en gemeente. Alles hangt af van de inkoop onderhandelingen. Aandacht voor ‘Zorgverkoop’ is onoverkomelijk. In deze track gaat u in op de ontwikkeling van een gezamenlijke aanpak van de bekostiging van de awbz zorg.

Tijdens deze dag vergaart u meer kennis over de ontwikkelingen rondom de financiering van zorg. U hoort hoe het er nu aan toe gaat in de praktijk, denkt  mee over mogelijke verbeteringen  en discussieert met prominenten en vakgenoten over reeds ontwikkelde plannen.