Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Klemsituaties in de forensische psychiatrie: oorzaak en oplossingen

Janskerk , Utrecht
172 GGZ

Details evenement

17 december 2013
09:45 uur
Janskerk , Utrecht
Stichting Sympopna
info@sympopna.nl
06-83191953
295,00

In de forensische psychiatrie hebben professionals voortdurend te maken met situaties waarin zij klem kunnen komen te zitten, bijvoorbeeld door manipulatief gedrag of bedrog van een patiënt. Dit kan ertoe leiden dat professionele grenzen worden overschreden. Men kan als professional en/of patiënt ook bekneld raken door allerlei van buitenaf opgelegde regels, of door beperkingen in de voorzieningen of de omgeving waarbinnen begeleid en behandeld wordt.

Tijdens dit symposium wordt vanuit verschillende perspectieven belicht hoe men als professional in de forensische psychiatrie klem kan komen te zitten en welke oplossingen hier voor aanwezig zijn. Deze oplossingen worden vanuit de wetenschap en de praktijk aangedragen. Enkele patiënten presenteren hun ervaringen. De concretisering van de bevindingen naar de alledaagse praktijk staat centraal tijdens dit symposium. 

De dagvoorzitter is Ruben Maes. Internationale spreker is de heer prof. dr. Adrian Raine.

In de middag vindt er een debat plaats waarin het onderwerp Omgaan met vertrouwelijke informatie: dilemma's in de praktijk centraal staat.

http://www.sympopna.nl/fp.html