Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Cultuur erbij, een zorg minder. Interculturele competentie in theorie en praktijk

Beatrixgebouw Jaarbeurs , Utrecht
201 GGZ

Details evenement

08 november 2013
Beatrixgebouw Jaarbeurs , Utrecht
i-psy
info@i-psy.nl
088 - 358 9998
100

i-psy is een snelgroeiende GGZ-instelling. Steeds meer patiënten weten de weg te vinden naar een van de veertien i-psy locaties. De aandacht voor cultuur en context in de behandeling is één van de factoren achter dit succes.

De term interculturele competentie valt dan al snel. Wat vraagt dit van hulpverleners? Waaruit bestaat hun interculturele competentie? Op dit symposium geeft i-psy een kijkje in de keuken.

De sprekers in het ochtendprogramma geven hun visie op interculturele competentie en plaatsen het in zijn historische context. Daarbij wordt een kritische analyse niet geschuwd. De focus op competenties heeft immers ook zijn beperkingen en blinde vlekken. Draagt interculturele competentie bij aan kwaliteit en kosteneffectiviteit van de zorg? Een wezenlijke vraag, voor patiënten, managers en zorgverzekeraars.

De praktijk van de interculturele hulpverlening het onderwerp van tien workshops in de middag. Er is veel geschreven over interculturele competenties, maar wat betekent dit voor de klinische praktijk en het handelen van de hulpverlener?

Doelgroep
Psychiaters, artsen, klinisch psychologen en GZ psychologen, verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen en andere ggz-professionals werkzaam in de GGZ. 

Aanmelden en het programma via www.i-psy.nl