Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Werken met TomTeo, de zorgnavigator

De Twee Marken, Maarn
306 Ouderenzorg

Details evenement

21 november 2013
09:30 uur
De Twee Marken, Maarn
Cerein
info@cerein.nl
0343 44 32 99
€225,- Aanbieding: 2 voor de prijs van 1

Na een succesvolle lancering op 26 september tijdens het Congres Kleinschalig zorgen voor ouderen, organiseren Cerein en Teo Cerein nu een trainingsdag voor werken met TomTeo, de zorgnavigator. U heeft eenmalig de mogelijkheid voordelig deel te nemen. Twee personen kunnen voor €225,- deelnemen.

Inhoud
Cliënt- en belevingsgericht werken. Twee belangrijke uitgangspunten in de zorg. Soms is dat heel lastig. Want: Wie is die cliënt? En wat is zijn beleving van de werkelijkheid? TomTeo helpt hier de goede antwoorden te vinden. TomTeo gebruikt Ervaringsordening als methodiek om de cliënt op de juiste manier in beeld te krijgen. Het geeft antwoord op de vraag: ‘wie is deze mens?’. Maar het doet meer. Aan de hand van verschillende tools breng je ook in beeld wat deze persoon nodig heeft om je zorg en het aanbod hier op aan te laten sluiten. Met praktische handvatten voor de bejegening.

In één dag maak je kennis met de manier waarop TomTeo werkt. Je leert omgaan met het belangrijkste instrument van TomTeo, de vier vragen die de theorie van Ervaringsordening omzetten in een concreet beeld van de manier waarop de cliënt de werkelijkheid beleeft en daarmee omgaat. Ook maak je kennis met de Tika-methode,  een specifieke methode om met name videomateriaal te analyseren. Het laat je verrassende en belangrijke ontdekkingen doen, die je vervolgens heel praktisch kunt vertalen naar handelen.

Inschrijven?
Mail uw naam, werkgever en factuuradres naar info@cerein.nl en vermeld in de onderwerpregel TomTeo.

Uitgebreide informatie: Zie bijlage