Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Transitiecongres

Reehorst, Ede
273 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

18 november 2013
09:00 uur
Reehorst, Ede
Zorg + Welzijn & Reed Business Events
0786253892
v.a. € 199,-

Uit een vragenlijst onder de abonnees van Zorg + Welzijn is gebleken dat 54,84% van de ondervraagden zich zorgen maakt over het delen van verantwoordelijkheid in het gezamenlijk netwerk waarbij tegelijk de eigen professionele verantwoordelijkheid moet worden bewaakt. Uit dezelfde vragenlijst bleek ook dat 58,06% van de ondervraagden meer wil leren over het aangaan van coalities (ontkokeren en samenwerken).  

De Wmo staat niet op zichzelf, de transities zijn verworven in elkaar en vragen om een eenduidige aanpak. De verschillende decentralisaties (Wmo, Jeugdzorg en participatiewet) als één omvangrijke transitie zien en inzetten op het vormen van coalities, ontschotting en ontkokering zijn daarbij de belangrijkste sleutelwoorden.

Transitiecongres
Het Transitiecongres op 18 november 2013 gaat in op de actualiteiten rondom de transities., het aangaan van coalities en het delen van verantwoordelijkheden. Hoe pakt u dit aan vanuit uw gemeente / instelling? Op die vraag krijgt u antwoord.

Waarom mag u deze dag niet missen?

  • Leer meer over het vormen coalities gericht op ontkokeren en samenwerken 
  • Vorm een hechte samenwerking tussen beleid en uitvoering door ontschotting
  • Zet in op eigen kracht en het ontwikkelen van zelfredzaamheid

Voor uw organisatie hebben de transities grote gevolgen. 1 januari 2015 is en blijft een belangrijke datum. Wij bereiden u zo goed mogelijk voor op de veranderingen die dan ingaan.

Kom dan ook naar het transitie congres en neem de sleutel tot succesvolle transities in ontvangst!