Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Symposium Zorginkoop met de Menselijke Maat

Theaterhotel, Almelo
194 Welzijnswerk, Ouderenzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

25 november 2013
09:00 uur
Theaterhotel, Almelo
Geluksacademie
074-2426520
100

Op maandag 25 november 2013 organiseert de Geluksacademie het symposium Zorginkoop met de Menselijke Maat. Het symposium vindt plaats van 09.00 tot 17.00 uur in Almelo.

Wmo en zorginkoop
Hoe gaan gemeenten sturen op zelfredzaamheid, eigen kracht en participatie bij (kwetsbare) inwoners? Zij zullen dat  grootdeels doen via inkoop bij zorg- en welzijnsaanbieders. Dit symposium gaat over de vraag: hoe geef je vorm aan de regie op de inhoudelijke kerndoelen van de Wmo?

Menselijke Maat
Afgelopen maanden is hard gewerkt aan de Menselijke Maat. Dat instrument meet in hoeverre autonomie, eigen kracht en welbevinden tot de kern van de dienstverlening zijn doorgedrongen. De Menselijke Maat geeft daarmee de mogelijkheid om zorg- welzijnsaanbieders te benchmarken op de resultaten die zij behalen in de levens van cliënten.  

Symposium
Tijdens het Symposium Zorginkoop met de Menselijke Maat laten we zien wat de Menselijke Maat is en debatteren we met u over de toekomst van zorginkoop. We nodigen u uit te ervaren hoe je als aanbieder meer kunt werken volgens die inhoudelijke kerndoelen van de Wmo. Het symposium staat onder leiding van dagvoorzitter Lex Bohlmeijer (presentator Radio 1). U kunt bijdragen verwachten van onder meer:

  • Jan Walburg (prof. Positieve Psychologie Trimbos / UT)
  • Jan Telgen (prof. Aanbestedingsbeleid UT)
  • Joy van der Stel (eigenaar Empowermij)
  • Hans Sibbel (ambassadeur Geluksacademie)
  • Ernst Bohlmeijer (prof. Mental health promotion UT)
  • Janneke Oude Alink (wethouder gemeente Hengelo)
  • Lucienne Berenschot (projectleider economisch onderzoeksbureau NYFER)

Voor wie
U houdt zich ook bezig met inkoop en verkoop in het kader van de Wmo? We heten we u van harte welkom op maandag 25 november in het Theaterhotel in Almelo!
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.