Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Masterclass Behandeling van sucïcidale patiënten

Citadel, Houten
146 GGZ

Details evenement

09 november 2013
09:45 uur
Citadel, Houten
Bohn Stafleu van Loghum
congressen@bsl.nl
030-6383806
499,-

In deze masterclass ervaart u hoe u uw suïcidale patiënten het best kunt benaderen en behandelen. U kunt uw eigen casuïstiek inbrengen en gaat samen met de masters op het gebied van suïcidaliteit - Ad Kerkhof en Bert van Luyn - intensief aan de slag om uw eigen vaardigheden te verbeteren.  

Het proces dat tot suïcide kan leiden is in sommige gevallen chronisch en zeer moeilijk te behandelen. Aspecten van suïcidaliteit zijn suïcidegedachten of suïcide-ideatie, suïcideplannen, zelfbeschadiging (automutilatie) en suïcidepogingen ook wel parasuïcide genoemd. Suïcidaliteit kan voor een persoon een eenmalige episode zijn en is bij anderen terugkerend.
Suïcidaliteit is voor de professional in de GGZ een van de moeilijkste problemen/indicaties om te behandelen. Er hangt nogal wat van af en het brengt veel zorgen voor de behandelaar met zich mee.

Ervaar hoe u een suïcidale cliënt het best kunt benaderen en behandelen en verbeter uw vaardigheden aan de hand van eigen ingebrachte casuïstiek, rollenspellen door acteurs, persoonlijke feedback en intensieve training door de masters.

#verdieping #praktijkgericht #eigencasuïstiek #filmmateriaal #vaardigheden #feedback #intervisie #supervisie #interactief