Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

UWV Najaarscongres: Participatie mensen met een lichamelijke beperking

Domus Medica, Utrecht
201 Welzijnswerk, Gehandicaptenzorg

Details evenement

07 oktober 2013
12:00 uur
Domus Medica, Utrecht
UWV
(020) 687 12 70
Gratis

Er staan veel veranderingen op stapel in de sociale zekerheid. Het sociaal akkoord en de aangekondigde Participatiewet zullen grote gevolgen hebben voor de taakuitvoering, de betrokken organisaties en niet in de laatste plaats voor de doelgroepen waar de wetgeving zich op richt.

Het UWV-congres Participatie van mensen met een lichamelijke beperking wil een bijdrage leveren aan de discussie over deze veranderingen. Wat betekent de nieuwe situatie voor de kansen van mensen met een lichamelijke beperking op de arbeidsmarkt? Wat zijn de gevolgen voor de indicatiestelling? En hoe waarborgen we een goede overdracht van taken?

Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens het congres Participatie mensen met een lichamelijke beperking op 7 oktober in Utrecht. Tijdens dit congres geven onder meer FNV-voorzitter Ton Heerts en professor Han Anema hun visie op het onderwerp van de middag en ook staatssecreatris Jetta Klijnsma wordt verwacht. Aansluitend kunnen bezoekers in vijf themasessies met elkaar en met deskundige sprekers in debat.