Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Symposium Helen van seksueel misbruik

Ede
156 Jeugdzorg, GGZ

Details evenement

08 oktober 2013
09:15 uur
Ede
D'ondersteuning
06-24502230
199 euro, bij inschrijving en betaling tot 4 weken van te voren 179 euro.

Heeft u cliënten die ervaring hebben met seksueel misbruik? Weet u hoe u als professional daar het beste mee om kunt gaan? En durft u het onderwerp aan te kaarten als u een vermoeden heeft van seksueel misbruik?
 
Seksueel misbruik is een onderwerp waar mensen niet graag over praten. Maar seksueel misbruik is er en het komt veel voor. Als het een ziekte was, zou het zelfs een pandemie genoemd worden. Maar liefst 1 op de 5 meisjes en 1 op de 11 jongens krijgt er voor hun zestiende mee te maken. Heeft u eigenlijk voldoende kennis over seksueel misbruik? Dit geaccrediteerde symposium geeft voor de middagpauze antwoord op de volgende vragen:

 • Waar kan ik op letten om risicofactoren in de
  thuissituatie te signaleren?
 • Bij welke  fysieke aandoeningen moet er bij
  mij een belletje gaan rinkelen?
 • Hoe doorbreek ik
  handelingsverlegenheid?
 • Welke behandeling is het meest geschikt voor
  mijn cliënt?

In de middag wordt dieper ingegaan op het Complex Post Traumatisch Stress Syndroom en de sociaal maatschappelijke consequenties van seksueel misbruik. Ter afsluiting vertelt Ivonne Meeuwsen een kort ervaringsverhaal. Seksueel misbruik kan zodanig verwerkt worden dat men er in het dagelijkse leven geen last meer van heeft. Hiervoor is adequaat handelen van hulpverleners noodzakelijk.
 
Tijdens dit symposium geven wij u graag handvatten die u (nog) beter in staat stellen uw cliënten te begeleiden in het verwerken van seksueel misbruik. Onder begeleiding van dagvoorzitter Lou Repetur van Movisie worden alle lezingen ingezet vanuit de vraag hoe u als zorgprofessional een zinvolle bijdrage kan leveren aan het verwerken van seksueel misbruik van uw cliënt.
 
Kortom, dit symposium biedt een compleet beeld van de lange termijn gevolgen van seksueel misbruik en handvatten om daar mee om te gaan in de praktijk.