Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

LVB en Detentie

Aristo Amsterdam, Amsterdam
406 GGZ, Gehandicaptenzorg

Details evenement

01 oktober 2013
10:00 uur
Aristo Amsterdam, Amsterdam
Leids Congres Bureau
071-5148203
330

Landelijke studiedag ‘LVB en Detentie’

1 oktober 2013


Het aantal mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) in detentie is groot. Door het nieuwe screeningsinstrument komt er steeds meer duidelijkheid over de werkelijke omvang van deze groep.  Maar wat betekent dit voor het beleid in gevangenissen? En welke gevolgen hebben de ontwikkelingen in het gevangeniswezen op de LVB populatie? Om te voorkomen dat mensen met een LVB detentieschade oplopen of recidiveren moet er continuïteit in begeleiding en zorg komen, zowel tijdens als na detentie.

Tijdens het ochtendprogramma van deze studiedag gaan we uitgebreid in op bovenstaande
vragen. ’s Middags ligt de focus op instellingen die van buiten de gevangenis hun kennis en expertise op het gebied van LVB binnen de gevangenis brengen. Hoe pakken zij dat aan en wat kunt u daarvan leren?

Doelgroep
Management, beleidsmedewerkers, onderzoekers, behandelaars en professionals werkzaam bij
OM, rechtbank, PI, FPC, ambulante en residentiële gehandicaptenzorg, GGz, MEE, reclassering, verslavingszorg, gemeente, RIBW en overige geïnteresseerden.

Datum en locatie
De studiedag ‘LVB en Detentie’ vindt plaats op dinsdag 1 oktober 2013 in Aristo Amsterdam. Na inschrijving ontvangt u een routebeschrijving.

Kosten
De kosten voor het bijwonen van deze bijeenkomst bedragen € 330,00 p.p. (excl. BTW).

Kortingen
Indien u zich vóór 1 juli inschrijft, ontvangt u € 25,00 vroegboekkorting en bedragen de kosten voor het bijwonen van de bijeenkomst € 305,00 p.p. (excl. BTW).

Te allen tijde geldt onze collegakorting van € 25,00. Bij gelijktijdige aanmelding op hetzelfde factuuradres betaalt uw collega vóór 1 juli  € 280,00 (excl. BTW), daarna is dat € 305,00 (excl. BTW).

Link

http://www.leidscongresbureau.nl/congres/LVB_Detentie