Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Effectief omgaan met crediteuren en beslag

NH , Amersfoort
163 Welzijnswerk, WMO

Details evenement

08 oktober 2013
09:00 uur
NH , Amersfoort
Studiecentrum Kerckebosch
€ 375,00 excl btw per persoon.

De schuivende positie van crediteuren: hoe gaat u daar mee om? 
De laatste jaren krijgt de schuldhulpverlening in toenemende mate te maken met verschil in bevoegdheden tussen schuldeisers. Welke gevolgen heeft deze ongelijkheid tussen schuldeisers voor de schuldhulpverlening en voor de debiteur? 

Omgaan met (dreigend) beslag 
Hoe gaat u om met beslag op toeslagen, beslag op de voorlopige teruggaaf heffingskortingen, bronheffing CVZ en wat doet u wanneer verschillende beslagvormen tegelijk plaatsvinden? En wat zijn de gevolgen wanneer de Belastingdienst of de Belastingdienst / Toeslagen gaat verrekenen? Wanneer bepaalde schuldeisers in vergelijking met andere schuldeisers minder mogelijkheden hebben om de vordering te innen, gaan ze op zoek naar alternatieven. Één van de mogelijkheden is dan (dreigen met) beslag op inboedel. Hoe kunt u dan als hulpverlener het beste handelen? 

Door het volgen van deze cursusmiddag leert u: 
• De beslagvrije voet te berekenen en met terugwerkende kracht aan te passen; 
• Om te gaan met ingewikkelde beslagcombinaties, w.o. beslag op toeslagen en heffingskortingen; 
• Hoe te handelen bij de invordering van belastingen en toeslagen; 
• Om te gaan met de uitoefening van druk w.o. beslag op inboedel.