Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Dwangmiddelen in het minnelijk traject

NH, Amersfoort
267 Welzijnswerk, WMO

Details evenement

29 oktober 2013
NH, Amersfoort
Studiecentrum Kerckebosch
€375,00 excl btw per persoon.

Veel praktijkvragen 
De toepassing van dwangmiddelen in het minnelijk traject zorgt regelmatig voor vragen. Welk dwangmiddel is geschikt voor welke situatie? Hoe ziet het verzoekschrift er uit en welke stukken moeten worden bijgevoegd? Niet alle schuldhulpverleners hebben volledig onder de knie op welke wijze hun dossier bij de rechter moet worden aangeleverd. In de dagelijkse praktijk bij de rechtbank blijkt dat dossiers vaak incompleet zijn. 

Optimaal gebruik maken van dwangmiddelen in het minnelijk traject 
Soms lijkt het er op dat door hun relatieve onbekendheid de mogelijkheden van dwangmiddelen niet optimaal worden gebruikt. Desondanks ontstaat er nieuwe jurisprudentie waarvan het belangrijk is om hiervan voldoende kennis te nemen. Het gebruik van dwangmiddelen is geen statisch gebeuren, er ontwikkelen zich gaandeweg patronen waarvan het de moeite waard is kennis te dragen en geregeld te worden bijgepraat. Hierin voorziet deze cursusmodule. 

Door het volgen van deze cursusmiddag leert u: 
• Welk dwangmiddel (moratorium, dwangakkoord, voorlopige voorzienig) geschikt is voor welke situatie 
• De wijze waarop u uw dossier dient aan te leveren bij de rechter
• De vereisten waaraan de art. 285 Fw-verklaring en de bijlagen moeten voldoen 
• Lessen uit de jurisprudentie Zo bent u in één middag bijgespijkerd in de juridische aspecten van schuldhulpverlening.