Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

2e editie congres Begeleiging Multiprobleem Gezinnen

Reehorst, Ede
267 Welzijnswerk, Ouderenzorg, Jeugdzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, WMO

Details evenement

07 oktober 2013
09:00 uur
Reehorst, Ede
Zorg Welzijn
0786253892
Vanaf 149 euro

Het congres Begeleiding Multiprobleem Gezinnen op 14 maart 2013 is zo populair dat we tientallen hulpverleners op de wachtlijst hebben moeten plaatsen. Heeft ook u nog meer behoefte aan kennis over wat wel en niet werkt in de begeleiding van multiprobleem gezinnen?

Op 7 oktober 2013 organiseren we een tweede editie van het congres. Omdat steeds meer hulpverleners te maken krijgen met de discussie over generalisten, leren we u hoe generalisten en specialisten te verbinden. 

Met dit congres willen we hulpverleners ook concreet helpen bij de opdracht die het kabinet Rutte II hen geeft. Vanaf 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. De politiek vraagt van hulpverleners meer preventie, integraal samenwerken en het nog meer versterken van de eigen kracht en het netwerk van kinderen, jongeren en opvoeders. 'Niet over de ouders en/of de jongeren spreken, maar met hen', zoals het kabinet Rutte I al eerder schreef.

Tijdens de tweede editie van het congres Begeleiding Multiprobleem Gezinnen brengen we de praktijk in zicht, hoe kunt u integraal samenwerken door generalisten en specialisten te verbinden?

Wat krijgt u concreet op het congres van 7 oktober?

  • Omdat ze hulpverleners zo goed kan inspireren geeft drs. Jeanet Zonneveldnet als op 14 maart praktische tips over integraal werken en 1 gezin 1 plan. Drs. Jeanet Zonneveld is landelijk projectmanager aanpak Achter de Voordeur/Multiprobleem Gezinnen, ministerie VWS/BZK.
  • We weten hoe belangrijk hulpverleners het vinden om verhalen van jongerenwerkers en ervaringsdeskundigen te horen. Daarom nodigen wehulpverleners uit met verhalen die u en ons raken, en die helder uitleggen hoe u multiprobleem gezinnen nog beter kan begeleiden.
  • Tips over vraagstukken als communiceren met cliënten, de effecten van multidisciplinair werken en juridische aspecten. Van sprekers die in allerlei verschillende sectoren actief zijn, want een perfecte balans in het programma is cruciaal voor de kwaliteit van het congres.

Vroegboekkorting vóór 1 mei
Schrijf u nu alvast in voor het congres Begeleiding Multiprobleem Gezinnen op 7 oktober! Dan weet u zeker dat u de tips en verhalen niet mist!