Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Leergang Ketenregie in het publiek-maatschappelijke domein

t/m 06-09-2013 - EUR Woudestein, Rotterdam
230 Jeugdzorg

Details evenement

25 januari - 06 september 2013
09:30 uur
EUR Woudestein, Rotterdam
Erasmus Academie
010-408 18 39
€ 5.950,-

In januari 2013 organiseert Erasmus Academie voor de vierde keer de leergang Ketenregie in het publiek-maatschappelijke domein. Maatschappelijke opgaven vragen om een persoons-, groeps- of gebiedsgerichte aanpak, waar competenties en bevoegdheden van verschillende organisaties met elkaar verbonden moeten worden. We zien dit o.a. bij frontlijnteams, zorgketens, CJG’s, Werk- en Ondernemerspleinen, Wijkteams,  Veiligheidshuizen en Gebiedsprogramma’s.  Steeds meer mensen hebben de verantwoordelijkheid om de samenwerking tussen alle betrokken partijen te organiseren, zonder echter de beschikking te hebben over doorzettingsmacht.
Deze leergang stelt deze mensen, de regisseurs,  in staat hun partners beter te begrijpen, ze te mobiliseren en hun netwerk of keten te organiseren voor maatschappelijk resultaat.

Effectief regisseren vraagt om een wezenlijk andere benadering en om andere vaardigeden dan nodig zijn voor effectief leidinggeven in een hiërarchie. Deze leergang is bedoeld voor regisseurs in het maatschappelijke domein die hun interventierepertoire willen uitbreiden en bewust en strategisch willen interveniëren in de veelal onverwachte dynamiek die zich blijft voordoen.


 Tijdens de leergang Ketenregie in het publiek-maatschappelijke domein leert u:

  • hoe u partijen met uiteenlopende belangen verbindt;
  • hoe u regie kan voeren zonder de beschikking te hebben over (formele) hiërarchische      macht;
  • hoe u met gezag en slimme interventies stuurt op maatschappelijk resultaat.

Lees meer op www.erasmusacademie.nl/ketenregie of bel Janine Goedegebuur voor meer informatie: 010 - 408 25 22.