Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Het Thuiszorgcongres

ReeHorst, Ede
150 Ouderenzorg, GGZ, Gehandicaptenzorg

Details evenement

01 november 2012
09:30 uur
ReeHorst, Ede
Nursing
0205159608
€229

Wat is er mooier dan mensen in hun eigen omgeving ondersteunen en helpen zo lang mogelijk in optimale omstandigheden in eigen huis te blijven wonen? Dankzij o.a. de inzet van deze grote groep zorgwerkers kunnen mensen ondanks alle gevolgen die ouderdom, ziekte of handicap hebben, toch zo zelfstandig mogelijk het leven blijven leiden dat bij hun past.

De afgelopen jaren is de thuiszorg veranderd en deze veranderingen lijken door te gaan. Ouder worden wordt niet altijd meer als zegen gezien, maar er zijn veel zorgen over de betaalbaarheid van de ouderenzorg nu de groep ouderen in Nederland groter wordt. Mensen met een handicap of chronische ziekte leven langer en kiezen steeds vaker voor het wonen in een eigen huis in plaats van een grote zorginstelling.  De zorgvragen worden daardoor complexer. Bovendien wordt de zorg en ondersteuning aan de cliënten steeds vaker via de gemeente geregeld.

  • Kunnen we in de toekomst al deze ouderen nog wel van zorg voorzien of moeten mensen ouderenzorg met hun eigen familie of geld gaan regelen?
  • Hoe gaan we in toekomst om met de complexer geworden zorgvragen?
  • Wat is het effect van de gemeentelijke invloed op mensen die in de thuiszorg werken?

Op al deze vragen gaan we samen met u antwoorden zoeken. Samen met mensen die beleid maken en er verantwoordelijk voor zijn. Uiteraard kunt u ook u (technische) kennis uitbreiden en ophalen in de workshops.  We besteden dit jaar extra aandacht aan de cliënten van de thuiszorg en vind er op het congres ook uitwisseling plaats met zorgvragers en zorgverleners.

Accreditatie
Accreditatie voor dit congres wordt aangevraagd bij de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Vepleegkundigen en Verzorgenden. Vul je BIG registratienummer in als je hiervoor in aanmerking wilt komen! Als u geen BIG nummer heeft kunt u uw relatienummer van het Kwaliteitsregister invullen.