Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Waarschuwing voor badincident zorginstelling

Het tuchtcollege voor de gezondheidszorg heeft een verpleegkundige van logeerhuis Ravensbos in Valkenburg woensdag een waarschuwing opgelegd omdat zij twee jaar geleden een 16-jarig gehandicapt meisje in een te heet bad deed.
Waarschuwing voor badincident zorginstelling
Foto: ANP Photo

Het meisje liep daardoor ernstige brandwonden op. Ze werd na het ongeval 14 dagen in coma gehouden, moest diverse huidtransplantaties ondergaan en kan niet meer lopen.

Vier klachten
De tuchtrechters menen dat de verpleegkundige de temperatuur van het water had moeten voelen en de stand van de thermostaatknop van de kraan had moeten controleren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg diende in totaal vier klachten in tegen de verpleegkundige.

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.