Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Ascensio Zorg mag geen cliënten meer aannemen

Zorginstelling Ascensio Zorg in Hilversum mag voorlopig geen enkele cliënt meer aannemen. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vrijdag bekendgemaakt. Volgens haar is er momenteel sprake van hoge tot zeer hoge risico's voor de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van de cliënten.
Ascensio Zorg mag geen cliënten meer aannemen
Foto: ANP Photo, Roos Koole

Ascensio Zorg biedt begeleiding en dagbesteding aan 35 licht verstandelijk beperkte jongvolwassenen, onder wie drie jonge moeders met jonge kinderen. Uit onderzoek bleek dat basale zorgprocessen niet op orde zijn, aldus de IGZ. Zo stelt het zorgteam te weinig ondersteuningsplannen op en is er niet voor elke cliënt passende dagbesteding. Dat laatste was vooral het geval bij de moeders en hun kinderen.

Kiesrecht
'Verder worden er fundamentele rechten van cliënten geschonden', stelt de IGZ. 'Zij kunnen geen eigen post ontvangen en worden belemmerd in de uitoefening van hun kiesrecht.' Het management van Ascensio Zorg kon niet zelf aangeven hoe zij hun verantwoordelijkheid konden nemen om de situatie te verbeteren.

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.