Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Cao-onderhandeling gehandicaptenzorg van start

De onderhandelingen voor een nieuwe cao gehandicaptenzorg starten 19 januari. Zoals het er nu uitziet, zullen het geen gemakkelijke onderhandelingen worden, zo laat ABVAKABO FNV weten.
Cao-onderhandeling gehandicaptenzorg van start

De vakbond wil dat er rekening gehouden wordt met een aantal ontwikkelingen. Het werken in de gehandicaptenzorg moet daarom aantrekkelijker worden gemaakt, om te voorkomen dat er grote personeelstekorten gaan ontstaan.

Uitstroom
De uitstroom van personeel moet volgens de vakbond beperkt worden. Dat kan door betere re-integratie bij arbeidsongeschiktheid, betere scholing en een goed loopbaanbeleid. Verder kan de flexibiliteit van medewerkers in de gehandicaptenzorg niet oneindig groot zijn.Daarom moeten ze werk en privé-activiteiten beter kunnen combineren. De vakbond eist ook een ‘fatsoenlijke loonontwikkeling’. De werknemersorganisaties willen de salarissen structureel met 3,5% verhogen.

Link:

Voorstellenbrief CAOMeer weten?
Lees dan ook de
gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief.

Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Carolien Stam

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.