Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Veilig de woning uit!

Bij calamiteiten als brand, explosiegevaar of overstromingen is het zaak om zo snel mogelijk de woning te kunnen ontvluchten. Voor mensen met een functiebeperking kan dat een lastige opgave zijn. Mensen in een rolstoel kunnen niet een noodtrap nemen als de lift uitvalt, mensen met weinig kracht kunnen zware nooddeuren met deurdrangers niet zelf openen.
Veilig de woning uit!

Alle partijen die bij de huisvesting betrokken zijn, moeten daarom kritisch kijken of zij alles gedaan hebben wat in hun macht ligt om mensen het vluchten te vergemakkelijken. Dat geldt uiteraard voor zorginstellingen, maar ook voor gemeenten en woningcorporaties – veel mensen met een handicap wonen immers in een ‘gewoon’ huis. Natuurlijk kunnen ook bewoners zelf veel doen om hun veiligheid te vergroten.

Vilans heeft alle maatregelen, zowel bouwtechnisch als organisatorisch, op een rij gezet in de uitgave ‘Veilig de woning uit’. Voor alle partijen wordt overzichtelijk aangegeven welke risico’s er zijn en wat eraan gedaan kan worden.

Het boekje is een must voor iedereen die betrokken is bij huisvesting én voor mensen met een functiebeperking. Specifiek voor die laatste groep heeft Vilans ook het boekje ‘Mijn huis, mijn burcht’, van dezelfde auteurs, uitgebracht.

Auteur  A. van der Graaf e.a.
Uitgever  Vilans
ISBN  978-90-8839-016-6
Prijs  € 7,50, ook te downloaden via

http://www.vilans.nl


86246

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.