Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Hoe gaat de gemeente de jeugd-ggz doen?

Wat gebeurt er als de grote plannen, gemaakt achter de bureaus in Den Haag, landen in ons dagelijks leven? De ggz voor de jeugd valt vanaf 2015 onder de gemeente en moet het met minder geld doen. De gemeente gaat beslissen of kinderen geestelijke gezondheidszorg krijgen. Hoe gaat ze dat doen?
Hoe gaat de gemeente de jeugd-ggz doen?

Gideon Levy maakte voor Holland Doc een uitzending over Luuk. Een autistische jongen van 8. Luuk heeft intensieve zorg nodig, een recht dat nu nog verankerd is in de Zorgwet. Na de transitie valt de zorg voor Luuk onder de plicht van de gemeente. Levy loopt mee in het gezin van Luuk en ondervraagd wethouders van verschillende gemeenten.


Bekijk hier de uitzending van Holland Doc op 2 september>>

Alexandra Sweers

Of registreer je om te kunnen reageren.