Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

SIRE wil taboe psychische ziekte doorbreken

Een gebrekkige omgang met mensen die een psychische aandoening hebben, kan uiteindelijk leiden tot werkloosheid, een klein sociaal netwerk, minder kwaliteit van leven en lage zelfachting. Dat stelt de Stichting Ideële Reclame (SIRE). De stichting wil met een telefonische hulplijn het taboe op psychische ziektes doorbreken.
SIRE wil taboe psychische ziekte doorbreken
Foto: ANP

De hulplijn is voor mensen die te maken hebben met iemand die bijvoorbeeld lijdt aan een depressie, psychoses of een burn-out heeft. Veel mensen vinden het moeilijk om een gesprek aan te knopen, terwijl een gesprek de zieke juist zou helpen om beter te worden.Het zou makkelijker moeten worden om te praten over een dergelijke aandoening, zo hoopt de organisatie.

Ervaringsdeskundigen
Voor de hulplijn (0900-0727) heeft de stichting mensen gezocht die zelf ervaring hebben met bijvoorbeeld een angststoornis, schizofrenie, ADHD of autisme. Zij bemannen de telefoon en krijgen daarbij zelf begeleiding van de Stichting 'Samen Sterker tegen Stigma'. Na afloop van de campagne, in oktober, wordt de hulplijn overgedragen aan het Landelijk Platform GGZ.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.