Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Eigen bijdrage ggz gaat niet door

De eigen bijdrage voor de ggz gaat niet door. Dat blijkt uit het deelakkoord van de Partij van de Arbeid en de VVD. Ook de forenzentaks en de langstudeerboete zijn gesneuveld.
Eigen bijdrage ggz gaat niet door

De afschaffing van de  maatregelen worden onder meer gedekt door een mindering op het vitaliteitspakket voor arbeidsdeelname door ouderen, een snellere verhoging van de AOW-leeftijd, en vanaf 2014 via eigen bijdragen en premies in de zorg.

Ggz

‘Dit is in één woord fantastisch. We hebben heel erg gevochten tegen de regeling van de eigen bijdrage, die in onze ogen onrechtmatig was', zo reageert een woordvoerster van GGZ Nederland. 'Waarom moest je wel betalen bij een psychose en niet bij een hartaanval? Dat vonden we niet correct. Het gerucht ging al wel dat de eigen bijdrage zou worden geschrapt. Maar nu het echt zo is, zijn we erg blij voor alle patiënten die het betreft.'

Beschouwingen

Dinsdag beginnen de Algemene Financiële Beschouwingen. Hierin bespreekt de Tweede Kamer 's lands huishoudboekje voor 2013. De vervangende bezuinigingen kunnen hier al besproken worden.

Bron: ANP/ANP-Photo

Alexandra Sweers

Eén reactie

  • no-profile-image

    Joze

    Gaat de eigen bijdrage voor aanpassingen voor hulpmiddelen of aanbouw voor chronisch zieken ook niet door??
    Wanneer komt daar een beslissing over?

Of registreer je om te kunnen reageren.