Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

‘Psychische nood onder asielzoekers moet onder de aandacht’

‘Veel asielzoekers zitten gedwongen in de bopz-opname (bijzondere opneming in psychiatrische ziekenhuizen), omdat ze een gevaar voor zichzelf of voor hun omgeving zijn’, dat zegt asieladvocate Alie Westerhuis in dagblad Trouw. Psychische nood onder asielzoekers moet onder de aandacht en worden teruggedrongen, stelt de advocate.
‘Psychische nood onder asielzoekers moet onder de aandacht’

Westerhuis vindt de psychische situatie van veel asielzoekers nijpend. ‘Er zijn zoveel mensen in paniek, ik heb wanhopige cliënten die de hele dag huilen. Er zijn heel veel gezinnen die zichzelf liever iets aandoen dan zich te laten terugsturen’, zegt ze in de krant. De advocate trekt samen met andere verontruste collega’s aan de bel nadat een asielzoeker dinsdag in het Limburgse Echt een zelfmoordpoging deed door zich in brand te steken.

Zelfmoord
De Vereniging Asieladvocaten en –juristen Nederland (VAJN) richt een werkgroep op om de psychische nood onder asielzoekers terug te dringen en onder de aandacht te brengen. Volgens minister Gerd Leers hebben sinds 2002 in totaal veertig asielzoekers in de opvangcentra zelfmoord gepleegd. Jaarlijks zijn er gemiddeld veertig pogingen. De VAJN verwacht dat dat er veel meer worden.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Trouw/Foto: ANP/Ilvy Njiokiktjien

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    cheap MBT

    Thanks for sharing nice information with us. i like your post and all you share with us is uptodate and quite informative.I am a SEOer,and this is my website:http://www.us-mbt.net.Welcome to ur coming!

Of registreer je om te kunnen reageren.