Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Ouders krijgen geen inzage suïciderapport

Psychiatrisch ziekenhuis De Gelderse Roos uit Wolfheze mag informatie over een patiënte die enkele jaren geleden een eind aan haar leven maakte, geheimhouden. Dat is het gevolg van een uitspraak die Raad van State woensdag heeft gedaan.
Ouders krijgen geen inzage suïciderapport

De ouders van de vrouw wilden het behandelverslag van de inrichting lezen om zo te kunnen achterhalen wat er aan de zelfdoding vooraf is gegaan. De instelling weigerde dat. Er ontstond een juridisch steekspel dat jaren duurde.

Beroepsgeheim
Volgens de instelling zouden patiënten voortaan minder open tegen hulpverleners zijn als ze weten dat informatie over hen openbaar kan worden gemaakt. Het medisch beroepsgeheim zou hiermee op losse schroeven komen te staan.

Gelijk
Het ministerie van Volksgezondheid was het eerst met de ouders eens maar koos later de kant van de instelling. Raad van State stelde het ministerie en de Gelderse Roos woensdag in het gelijk.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.