Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Bestuursvoorzitter levert zelf salaris in

Bestuursvoorzitter Joep Verbugt van GGZ Eindhoven en de Kempen krijgt tientallen positieve reacties sinds hij maandag besloot om vanaf komend jaar 5 procent van zijn salaris in te leveren. Volgens Verbugt neemt het aantal telefoontjes, mailtjes en tweets toe.
Bestuursvoorzitter levert zelf salaris in

Verbugt levert jaarlijks 10.000 euro in en komt dan uit op de balkenendenorm. 'Binnen de GGZ worden we geconfronteerd met zeer zware bezuinigingen, maar de discussie gaat over de hoogte van salarissen. Daar wil ik vanaf', aldus de voorzitter van de raad van bestuur. 'Het gesprek moet gaan over al die mensen die verstoken blijven van zorg'

Signaal
Verbugt wil met zijn actie ook een signaal afgeven. 'De politieke discussie rond die balkenendenorm loopt nog, dus het had niet gehoeven. Het speelt ook mee dat ik wil laten zien dat de organisatie moet inleveren, dan ik ook. En laten we het niet overdrijven: 5 procent inleveren is niet niks, maar er blijft nog steeds een prima salaris over.'

Binnen GGZ Eindhoven en de Kempen is Verbugt de enige die meer verdient dan de balkenendenorm (188.000 euro). Hij is ook de enige die salaris inlevert.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Stock.xchng

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  Trudie

  Het gaat mij in deze vooral over het signaal wat deze bestuurder afgeeft, dit is van eminente waarde. Hij zet hiermee wellicht anderen (veel meer verdieners) aan het denken.
  Chapeau Joep, ik vind het dan ook helemaal bij jou passen om de zaak eens wakker te schudden, bij deze in de not-for-profit sector.

 • no-profile-image

  Jan Toonen

  Zolang niet alle directeuren/bestuurders in de sector onder de cao vallen en er nog exorbitante salarissen worden uitgekeerd vinden de bonden het ongepast om alle financiële problemen op de werknemers af te wentelen.
  Die Raden van Toezicht moeten hun verantwoordelijkheid nemen, inplaats van het als jaknikkers als een erebaantje te zien.
  De trap moet van bovenaf schoongeveegd worden.
  Het wordt tijd dat de directeuren/bestuurders niet alleen op de werkorganisatie bezuinigen, maar ook op zichzelf.

 • no-profile-image

  Martijn

  Ik zit als directeur in schaal 13. De leidinggevende schalen eindigen op 12 (CAO Welzijn). Dan kom ik helemaal nooit aan die Balkenende norm.

 • no-profile-image

  Julia Houwer

  Dit uitstekende voorbeeld verdient navolging in alle overheidsgefinancierde sectoren. Hopelijk wordt het geld geherinvesteerd in uitvoeringskracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.